Testvériskolai egyezmény az érsekújváriakkal

2013 tavaszán látogattunk el először az érsekújvári Építészeti Szakközépiskolába, ahol megismertük az ott tanított szakmákat, a tantestület egy részét és az iskola vezetését is. Tavaly tavasszal már lebonyolítottunk egy cserét, amit idén is folytattunk. A két iskola a Határtalanul! pályázat zárásaként, a kulturális és szakmai együttműködés megerősítéseként testvériskolai egyezményt írt alá.

Az eseményen Dekiszkyné Fejér Rita szólt előbb a jelenlévőkhöz: „Egy nemzetközi kapcsolat mindig más kultúra megismerését jelenti, kíváncsiságot, hogy milyen is a másik, megmérettetést, hogy hol tartunk mi, a másikhoz képest? Mindenképp nagyon tanulságos és gazdagító egy ilyen kapcsolat, főleg azonos szakmát tanuló diákok között. Különleges ez a találkozás azért is, mert különböző országokban élő magyar fiatalokról van szó. Kedves Fiúk! Ti a híd szerepét tudjátok betölteni két ország között, hogy ne csak a híradásokból, hanem a mindennapi életben is tudjunk egymásról. Kívánom, hogy az itteni együtt munkálkodásokból komoly barátságok köttessenek. Kedves Kollégák! Kívánom, hogy komoly, becsületes embereket neveljünk, és hogy Ti fiúk, helyt tudjatok állni felnőtt férfiként a felnőtt életben.”

DSCN5321

Száraz István igazgató kiemelte, hogy „Szívesen fogadtuk ezt a lehetőséget, hiszen nagyon kevés a távolság, és nincs nyelvi probléma. A kollégák és a diákok is szeretettel jöttek. A baráti kapcsolatok, a közös tudás akarata fontos nekünk. Örülünk, hogy itt lehetünk és köszönjük az együttműködést!”

Az eseményről készült fotókat megtekinthetik iskolánk Facebook-oldalán.