Tavaszi nagypályás a koliban

A hagyományokat már pedig komolyan kell venni… A kollégium éves programjai közül mindig kiemelkedik az őszi és a tavaszi nagypályás derbi, ahol a Villa épület és a B-épület lakói fociban mérik meg tudásukat. Tavasszal különleges ez az esemény, hiszen a Villa végzősei általában igyekeznek egy utolsó nagy győzelmet behúzni.

A kétszer harminc perces mérkőzés első félidejében hamar vezetéshez jutott a Villa, akiknek Michl Tamás a tizenharmadik és a tizenötödik percben is gólt szerzett. A fiatalabbak nem ijedtek meg a feladattól, hiszen Kovács Bálint irányításával a második játékrészben előbb Oláh Gergő, majd Pintér Kornél is betalált. A sportszerű mérkőzésen (hiszen nemhogy kiállítás, de sárga lap sem volt) végül persze a rutin és az évek nyertek, előbb Rózsahegyi Gergő lőtt gólt (48. perc, 3-2). Ezután Turányi Zsolt villant, bár véleményes les helyzetből szerezte a gólt, amit a játékvezető nem észlelt.

Az ötvenhatodik percben Turányi Zsolt a tizenhatoson belül szabálytalankodott, ezért tizenegyest lőhetett a B épület csapata. Huzián Renátó azonban sajnos kihagyta, mert a felső kapufát találta el.

A B-épület remekül helyt állt, de talán túlontúl előzékeny volt az idősebbekkel, így a papírformának megfelelő 4-2-es Villa-győzelem született.

Folytatás ősszel!

A mérkőzés jegyzőkönyvéből:

Villa – B-épület 4-2 (2-0)

2015. április 15. 15.30

vez.: Répássy Márton

 

Góllövők:

– 13′ Michl Tamás (Villa)

– 15′ Michl Tamás (Villa)

– 41′ Oláh Gergő   (B ép.)

– 43′ Pintér Kornél (B ép.)

– 48′ Rózsahegyi Gergő (Villa)

– 54′ Turányi Zsolti (Villa)

 

Fotók Tatai Jánosnak köszönhetően az iskolai Facebook-on!