Tavaszi meglepetés a kollégiumban

Április közepén elérkezett a szép idő, és eljött a szabadtéri sportolás ideje is. Nem késlekedtek kollégista diákjaink sem a testmozgással, hanem már a hónap első felében megmérkőztek egymással. A pontosság kedvéért leírom, hogy Zsolt bá javaslatára, változtatások következtek be a bajnokság lebonyolításában. Most csak három csapat indult a versenyen, és minden egyes csapatban játszott egy tanár. A ,, B ” épület egy válogatottat állított ki, a tanár pedig Bálint bá volt, az idén érettségizők 13.f. néven indultak a csatába, soraikban Marci bá a ,,veterán-grundfocista” míg a legnagyobb esélyesnek tartott KTC (Pintér Kornél és brigádja) saját osztályfőnökét, és egyben intézményünk legjobb focistáját, és egyetlen igazolt tanár-labdarúgóját Tóth Pétert tudhatta soraiban. Zsolt bá hiányában mindig az a tanár vezette a meccseket, aki éppen nem játszott.

Az első mérkőzés rögtön nagy meglepetést hozott, hiszen a 13.f. Pánkis Álmos és Marci bá vezérletével egyértelmű fölényben játszott, és viszonylag simán, és megérdemelten győzött 4:2-re. Véleményem szerint a jobb összjáték, és főleg a sokkal több futás döntött az érettségizők javára. A KTC nagyon is megérezte Nagy Nándi hiányát, hiszen ebben a csapatban nélküle csak Zachár Bence, és Péter bá volt hajlandó/tudott futni… A következő mérkőzésen szerencséje – is – volt a B épület csapatának, hiszen egy kifáradt 13.f-et kellett legyőznie, ami nagyon simán 6:0-ra sikerült is a nagyon jól összerakott, és szervezetten futballozó jól védekező B épületnek.

A következő, és egyben utolsó meccs döntött a bajnoki cím sorsáról. A KTC-,,B ” épület, meccsre most Pintér Kornélék tekinthettek bizakodóan, hiszen előbbi csapat pihent egy meccset, szemben az utóbbival. Bálint bá csapatának annyi szerencséje mégis volt, hogy Szikszai Bence pont kezdésre megérkezett, és két gyönyörű szép parádés góllal, és sok futással (nem dohányzó, rendszeresen mozgó fiatalemberről van szó) érdemelte ki véleményem szerint a mérkőzés legjobbja címet. A meccs végeredménye mégis 3:3, azaz döntetlen lett, hiszen Pintér Kornél nagy termetét, és rúgótechnikáját kihasználva mesterhármast ért el. Ezek után büntetőket rúgott a két csapat, ebben a KTC bizonyult jobbnak, azonban felesleges volt heteseket rúgni, hiszen a kiírás szerint a ,, B” épület válogatottja jól szervezett és fegyelmezett játékkal, nagy meglepetésre megnyerte a tavaszi kispályás bajnokságot.

A bajnokcsapat tagjai: Alexay Gergely, Dobos János, Mautner Marcell, Duka Csaba, Lakatos Márk, Bálint bá. Nagy köszönet Répássy Márton, és Tóth Péter tanár uraknak, amiért részt vettek a sportversenyen. Összességében elmondható, hogy nagyon korrekt, és sportszerű küzdelem folyt a pályán, és az új kiírás okán, sokkal szorosabb, és színvonalasabb meccseket láthattak az érdeklődők.

Szöveg: Kovács Bálint

Fotó: Tatai János