Tartományfőnöki vizitáció

Négy-öt évenként minden iskolába ellátogat a Piarista Rend Magyar Tartományának generálisa. Labancz Zsolt tartományfőnök a szünet előtti utolsó hetet választotta vizitációja  idejéül, ekkor érkezett Gödre. Programjában szerepeltek óralátogatások, találkozások az iskola vezetőivel. Beszélgetett a támogató rendszerek vezetőivel, a diákönkormányzat és a végzős diákok képviselőivel is.

karacsonyi_mise

A négy-öt évenként zajló vizitáció fő célja ezúttal sem az ellenőrzés volt, hanem a találkozás, a párbeszéd, a személyes figyelem megteremtése a fenntartó és a közösség között. A háromnapos esemény a téli szünet előtt megmozgatta az egész Jávorka utcai épületegyüttest.

karacsonyi_mise2

Tartományfőnök atya látogatásakor végigjárta műhelyeket, meglátogatta a szakoktatókat, mestereket is. Lelkivezetőként, latin szakos tanárként nem gyakran dolgozik a nálunk oktatott hét szakmában, ezért most az egyik műhelyben például kipróbálhatta, milyen hegeszteni.

karacsonyi_mise3

Beszélgetett a végzősökkel, a vezetőkkel és tanárokkal, a támogató rendszerek (fejlesztés, mentorálás, ifjúságvédelem) vezetőivel. És jelen volt a karácsonyi szentmisén, melyen prédikációjában így fogalmazott: „A találkozásoknak az a sajátossága, hogy véget érnek. Karácsonykor azt ünnepeljük, hogy az Isten eljött hozzánk, meglátogat minket és ennek a találkozásnak nincs vége. Az Isten eljött hozzánk és azóta velünk van, akármilyenek is a körülményeink. Jó, ha ezt a gondolatot elvisszük magunkkal. Az Isten velünk van. Soha nem vagyunk egyedül. Vannak nehéz helyzetek, amikor úgy érezzük, hogy magunkra vagyunk hagyva, de mondhatjuk, hogy az Isten akkor is velünk van. Bármikor meg tudjuk őt szólítani, tudunk hozzá fordulni. Ezt ünnepeljük karácsonykor.” A szentmise végén hagyományteremtő céllal Radnics Zoltán SP atya vezetésével pásztorjátékot adtak elő az iskola tanárai.

(Fotók: Plot András)