Szalagavató

Most már a mi fiaink is büszkén viselhetik szalagjukat – már akik végzősök idén. A múlt pénteki szalagavató szentmisén Radnics Zoltán atya áldotta meg kék szimbólumokat, amiket aztán az igazgatónő tűzött előbb az osztályfőnököknek, majd ők az övéiknek.

Az ünnepélyes szentmise beszédét a 12.F osztályfőnöke, Serényi Tamás mondta, aki beszédében így fogalmazott: ”

Akik most itt ülnek eljutottak az utolsó évhez. Most megkapjátok a szalagot annak jeleként, hogy eljutottatok idáig, és nekikezdhettek az utolsó hajrának. A hajrá végén megmérettetés vár rátok. Nem csak az évet kell teljesítenetek, hanem utána vizsgáznotok kell. Számot kell adnod arról, hogyan töltötted az itteni idődet. Mennyire sikerült megtanulnod a szakmádat. De a szakmunkás vizsga, vagy az érettségi is csak jelképes vizsga ahhoz képest, ami utána vár rád. Az életben kell helytállnod. Akkor derül majd ki, hogy mennyire sikerült Szak-Emberré válnod. Amit most nem tanultál meg emberségből, szakmából, az könnyen hiányozhat később. Most kapsz egy szalagot, arra emlékeztetve téged, hogy már nincs sok időd, használd ki! Most még pótolhatsz valamit abból, amit esetleg elmulasztottál. Most még van lehetőséged megtenni azt, amit eddig nem tettél meg. Már látszik a célszalag, amit fél év múlva át kell szakítanod. Koncentrálj!”

A szentmise után a Huzella Sportcsarnokában folytatódott a program, ahol a hagyományoknak megfelelően az osztályvideókat nézhették meg a vendégek. Dekiszkyné Fejér Rita itt köszöntötte a végzősöket: “A kék szín a végtelen eget is jelenti: a határtalan lehetőségeket, a hitet, az álmokat. Kívánom, hogy legyenek álmaitok, ötleteitek és hitetek, és higgyetek abban, hogy azokat meg lehet valósítani. Higgyetek a Szentírásnak: A hitetekkel megmozdíthatjátok a hegyeket! Az álmaitokat sose hagyjátok elmúlni, az ahhoz vivő módszereket pedig tudjátok a körülményekhez igazítani!”

Az eseményen Plot András és Besze Erika fotózott, a képeket megtekinthetik az iskola Facebook-oldalán.