Piarista ifjúsági találkozó Ausztriában – gödiekkel

Az esemény története során először gödi piarista csoport is részt vett a már hagyományosnak számító Piarista Ifjúsági Találkozón (PYM – Piarist Youth Meeting). Iskolánkat öt tanuló (Pintér Kornél, Nyilas Ádám, Nagy Nándor, Bakos Péter, Orbán Bence) és egy pedagógus (Tóth Péter) képviselte.

nagy csoportkép

A találkozót Ausztriában, Horn városában tartották július 25-31. között, ahova Ausztriából, Magyarországról, Csehországból, Ukrajnából, Szlovákiából, Fehéroroszországból, Lengyelországból és Olaszországból érkeztek fiatalok.

A találkozó jelmondata egy bibliai idézet volt: Boldogok a tiszta szívűek, mert ők látni fogják Istent. (Mt 5,8). Ennek jegyében tanulóink számos lelki programon vehettek részt, az imádságok és szentmisék mellett nemzeti és nemzetközi kiscsoportos beszélgetések, szentségimádások, előadások segítették a hitben való elmélyülést.

2

A lelki programok mellett az esemény változatos szabadidős és kirándulós tevékenységeket is kínált, így tanulóink megtekinthették Bécs nevezetességeit, valamint a gyönyörű rosenburgi várat és a lenyűgöző altenburgi bencés apátságot.

A Hornban töltött egy hét felejthetetlen élményeket és számos új barátságot adott a gödi résztvevők számára.

1

(Kép és szöveg: Tóth Péter)