Pappá szentelték Valaczka János Pált

Április 18-án 11:00-kor Dr. Beer Miklós, váci püspök pappá szentelte iskolánk általános igazgatóhelyettesét, Valaczka János Pál piarista szerzetest. A pesti piarista kápolna zsúfolásig telt az esemény alkalmából, szerzetestársak, a gödi kollégák és diákok, családtagok is jelen voltak ennél a fontos eseménynél.

vjp_szenteles_2

A szentmise evangéliuma:

“Amint engem szeret az Atya, úgy szeretlek én is titeket. Maradjatok meg szeretetemben. Ha teljesítitek parancsaimat, megmaradtok szeretetemben, amint én is megtartottam Atyám parancsait, és megmaradok szeretetében. Ezeket azért mondom nektek, hogy az én örömöm legyen bennetek is, és teljes legyen az örömötök. Az az én parancsom, hogy szeressétek egymást, amint én szerettelek benneteket. Senki sem szeret jobban, mint az, aki életét adja barátaiért. Ha megteszitek, amit parancsolok nektek, a barátaim vagytok. Nem nevezlek többé szolgának benneteket, mert a szolga nem tudja, mit tesz ura. Barátaimnak mondalak benneteket, mert amit hallottam Atyámtól, azt mind tudtul adtam nektek. Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak benneteket, s arra rendeltelek, hogy menjetek, teremjetek gyümölcsöt, maradandó gyümölcsöt. Akkor mindent megad nektek az Atya, amit a nevemben kértek tőle. Ezt a parancsot adom nektek: szeressétek egymást!” (Jn 15, 9-17)

Beer_Miklós_homíliája_Valaczka_János_Pál_papszentelésén, részlet:

“Amikor Kalazanci Szent Józsefnek az örökségét őrzitek, viszitek tovább, a nevelésnek a szent szolgálatában, mindig jusson eszedbe János, hogy ma is nagyon sok keresztény, nagyon sok fiatal él közöttünk. És a nevelésnek a szolgálatában legyen mindig nagy szíved, irgalmas szíved, együttérző szíved azok felé a gyerekek felé, fiatalok felé, akik valamilyen módon hátrányt szenvednek. Kalazanci Szent Józsefnek az öröksége, élete példája legyen a Te szerzetes-papi életednek a működtetője.”

vjp_szenteles_5

A szentelésen gödi diákok is részt vettek a szolgálatban:

IMAG0363

(Fotók: Szakál Ádám SchP)