Megújult a kiblawani kosárpálya – köszönet érte

Májusban indult útjára az az adománygyűjtési kampány, amelyet a magyar rendtartományon belül Urbán József piarista szerzetes, korábbi tartományfőnök és iskolaigazgató kezdeményezett a Fülöp-szigeteken található Kiblawan piarista iskolájához tartozó kosárlabdapálya felújítására. Az akció sikeresnek bizonyult: közel 4.470 euro gyűlt össze a piarista oktatási intézmények és magánszemélyek jóvoltából június végére, amelyből szeptemberre teljesen újjáépült a kosárlabdapálya. Videó a felújítás képeivel itt.

A két hónapos, országos gyűjtés az egyes piarista oktatási intézményekben elhelyezett adománygyűjtő dobozok és figyelemfelhívó plakátok, igazgatói levelek útján zajlott.  A kezdeményezésről hírt adtak az intézmények vezetői, osztályfőnökei és több magyar katolikus médium is, emellett maga Urbán József is írt személyes üzenetet a piarista diákok részére, hogy jobban megérthessék a kezdeményezés lényegét.

Köszönet illeti a  magyar piarista iskolákban jelenleg tanuló diákok és szüleik adományain túl az intézmények egykori diákjainak nagylelkű támogatását is.

Az alábbiakban közzétesszük Urbán József atya nyílt levelét, amelyet a kosárlabdapálya ünnepélyes átadásának alkalmából írt a támogatóknak.

kiblawan_volt

Ilyen volt a kosárpálya…

 

Kedves Támogatóink!

Örömmel és büszkeséggel szeretném Önökkel megosztani azt a hírt, hogy elkészült a kiblawani piarista iskola kosárlabdapályája. Ezzel sikerrel lezárult a Fülöp-szigeteki piarista diákok támogatását célzó gyűjtésünk.

Hálásan köszönöm a figyelmet, a készséget és a részvételt!

A mellékelt képek magukért beszélnek. Láthatjuk a pályát korábbi állapotában, majd a munkálatok közben, végül pedig készen, a felújítás után.

Avatatlan szemmel is megállapítható, hogy felújítást mondani pontatlan leírása annak, ami történt. A kivitelező lényegében eltűntette a régi pályát, és a helyébe vadonatúj létesítményt emelt. Az építkezés során tartós és a természet viszontagságainak ellenálló megoldásra törekedett, nem sajnált beletenni sem anyagot, sem energiát.

Ahogy annak idején írtam, nem pusztán egy új sportpálya tulajdonosai lettünk a világ másik felén. Ami a miénk, az az a sok felszabadult öröm, jókedv és vidámság, amely az átadási ünnepség képeiről is árad.

Hálával és köszönettel:

 

Urbán József SP

 

kiblawan_lett

…és ilyen lett!

 

(Szöveg: Sztahmáry Melinda, Piarista Rend Magyar Tartománya)