Lépcső- projekt: álomból valóság

Iskolánk Diákönkormányzatának titkára, Fehér Zsolt, 12.F-es tanuló az ötletgazdája annak a projektnek, ami nemrég közös összefogással, a Gödi Piarista Oktató és Szolgáltató KFt.-vel közösen valósult meg. Mi is ez? Az Új épületben adott volt egy lépcső, aminek viszonylag magasra tervezett fokai kiválóan alkalmasak voltak arra, hogy feliratokat helyezzünk el rajta.

lepcso_tervezok

“Tavaly láttam máshol ezt a megoldást és nagyon megtetszett. Felvetettem a DÖK-nek, hogy valósítsuk meg mi is. Örülök, hogy sikerült!” – mondta az ötletgazda, Fehér Zsolt.  A DÖK elnöke, Plot András 12.F-es tanuló szerint kicsit hosszúra nyúlt a tervezés, de jó volt, hogy házon belül meg tudták valósítani az összes fontos részét a projektnek.

lepcso_tervezes

Kezdve azzal, hogy lehetőséget kaptunk arra, hogy a gyakorlati oktatást nyújtó piarista kft-ben tudtuk megoldani a lézergéppel a feliratok megtervezését, a sablonok gyártását, egészített ki a DÖK elnöke a mondatot, aki maga tervezte a feliratokat.

lepcso_lezer

Aztán egy délután összegyűltek, akik tevékenyen (is) részt tudtak venni a feladatban. Czifra Tamás mester vezetésével Balogh Krisztián és Buhala Ádám, végzős kőfaragó diákok a sablon alapján egy homokfúvó segítségével készítette el a feliratokat,.

lepcso_homokfuvas

aztán jöhetett a festés, amibe a fentebb már említett diákönkormányzati tagokon kívül részt vett még: Csüllög Patrik (10.A), Tóth Márk (9.C) és Szabó Benjámin (10.D) is. A technikai segítséget köszönjük Czakó Attila szakoktatónak!

lepcso_festes

A DÖK következő projektje a kondi terem felújítása, amihez ezúton keresnek szponzorokat… 🙂

A projekt további képei megtekinthetők az iskolai Facebook-oldalon!

Fotók: Plot András