Kollégiumi farsang

A farsang vízkereszttől hamvazószerdáig terjedő időszak, a zajos mulatságok ideje, mely népszokásokban a leggazdagabb időszakok közé tartozik. Kollégiumunkban is régi szokás, hogy egy farsangi délután keretein belül a tanulás helyett a közös szórakozás és a játék kerül előtérbe.

Múlt héten kedden ismét összegyűltünk és a kollégium évfolyamai szellemi és ügyességi játékokban mérkőzhettek meg egymással. A Kollégiumi Diákönkormányzat ismét kitett magáért és parádés játékokkal dobták fel a szürke hétköznapot: volt sudoku; páros joghurt evés egymás nyakában ülve; pénzérme kiszedése egy tál lisztből, természetesen kéz nélkül; de még a Die Hard 4 park jelenetében látható logikai feladvánnyal is meg kellett küzdeniük lelkes diákjainknak.

koll_farsang_02

A délután megkoronázásaként pedig idén is volt kollégiumi honfoglaló, az ismert társasjáték szabályainak megfelelően különböző iskolai területeket kellett megszerezni, s azokért csatározni. Természetesen a játék kérdései is az életünkhöz kapcsolódtak. Bár a papírforma szerint a legöregebb diákjaink indultak a legnagyobb esélyekkel, azonban ez most nem jött be: az abszolút győztes csapat, akik megnyerték mind a szellemi-ügyességi vetélkedőt, mind a kollégiumi honfoglalót a végzős 11-es évfolyamunk lett.

koll_farsang_03

További fotók az iskolai Facebook-oldalon találhatók.

Szöveg és fotó: Horváth Richárd