KIDS: idén újra fociztunk

„Győzni, de nem minden áron!” – így hangzott a KIDS (Katolikus Iskolák Diák Sportszövetsége) 2017-es esztergomi rendezvényének mottója. A csapatok labdajátékokban mérhették össze tudásukat, labdarúgásban pedig a mi is neveztünk, a VI. korcsoportban.

A mottóhoz híven sportszerű mérkőzéseken álltak helyt játékosaink. A mottóhoz híven sportszerű, de győzelemre törő játékkal leptük meg a kupa egyik legjobb csapatát, a szentendrei Ferences Gimnáziumot. Sokáig vezettünk Horváth Dávid góljával, a hajrát azonban nem bírtuk, így végül alulmaradtunk a későbbi döntőssel szemben.

Második ellenfelünk a budapesti Piarista Gimnázium volt. Nagyon szoros mérkőzésen a kapusunk, Rácz Benjamin is gólt szerzett. Két perc hiányzott ahhoz, hogy kiejtsük a pesti piárt, a meccs vége azonban ismét balszerencsés volt, nagy csatában egy góllal maradtunk alul.

A küzdelmek másnap folytatódtak. Első ellenfelünk a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium volt, akiket taktikus játékkal győztünk le 2-0-ra. Góljainkat Mautner Marcell szerezte, a fegyelmezett játékért viszont az egész csapat dicsérhető.

A 30 fok körüli melegben lejátszott utolsó mérkőzés hozta a legnagyobb izgalmakat a budapesti Szent Margit Gimnázium ellen. Ekkor már elsősorban a támadójáték dominált, mindkét csapat parádés gólokat szerzett. Mautner Marcell, Pánkis Álmos és Csjef Gergő góljai nem voltak elegendőek a győzelemhez, ahhoz azonban igen, hogy szép élményekkel zárjuk a bajnokságot.

A csapatot a következő játékosok alkották: Rácz Benjamin bravúrosan védett, teljesítményét góllal koronázta meg. Györödi Balázs volt a védelem oszlopa. Nagy Nándor a higgadtságot, Csjef Gergely és Pánkis Álmos a sebességet képviselte a csapatban. Mautner Marcell szép gólokat szerzett, Kertész Tamás nagy mezőnymunkát vállalt, Horváth Dávid pedig a csapat vezére volt.

Pozitívan értékelhető, hogy a legjobb csapatok ellen is esélyünk volt a győzelemre, a verseny mottójához híven erős csapategységgel, pozitív szellemben játszottunk. Mondhatjuk, hogy kis szerencsével nagy sikerrel is zárhattuk volna a hétvégét, a büszkeségre azonban így is van okunk.

Szöveg és fotó: Tóth Péter