Futballtavasz a kollégiumban

Tavasz, kollégium, foci – ez a felsorolás ha esik, ha fúj igaz nálunk. Íme az idei beszámoló Kovács Bálint nevelőtanár tollából.
Négy csapattal ismét nekivágott kollégiumunk közössége a kispályás focibajnokságnak. A négy csapat: 9. évfolyam, 10. évfolyam és a szakérettségisek közös csapata, 11. évfolyam csapata, tanárok csapata. A tanár csapat eredményei nem számítottak bele a bajnokságba, ugyanúgy ahogy eddig sem. Talán azért is mert ez utóbbi alakulat volt az, amely minden mérkőzését megnyerte, a későbbi bajnok 11. évfolyam csapatát például 10 gólos különbséggel verte el. A tanár csapatban többek között Péter bá, Marci bá, és Zsolt bá remekelt, és szórta a gólokat, a védelem gerincét pedig Miticzky Gábor kapus, és Bálint bá mint hátvéd adta.
Tavaszi_kispalyas_RM_4
A bajnokcsapat a 11. évfolyam gárdája lett, mégpedig úgy, hogy legjobbjuk Nagy Nándi betegség miatt az összes mérkőzést kihagyta. Véleményem szerint a torna legjobb kapusa Rácz Beni, védett itt, valamint Pintér Kornél, és Papp Levente az utolsó meccsig versenyben volt a gólkirályi címért.
Tavaszi_kispalyas_RM_3
Kellemes meglepetés volt a 10. évf. és a szakérettségisek csapata amely társaság az ezüstérmet nyerte el, és véleményem szerint a diákok csapatai közül ők voltak a legjobbak, még ha nem is nyerték meg a kiírást, de végig szorosan versenyben voltak, és pl. ők játszották a legszorosabb  (2:5) meccset a tanárokkal. Ebben a csapatban játszott a későbbi gólkirály, a 9 gólos Mautner Marci, aki ismét vezéregyéniséggé tudott válni, ésszel sokat futva, jól és sportszerűen játszott, így nem lennék meglepve, ha ismét ő nyerné el a legjobb játékosnak járó díjat. Nagyon szimpatikus gárda volt, most is – akárcsak ősszel – a 9. évfolyam, akik nagyon lelkesen és sportszerűen küzdöttek, és Juhász Attila, Duka Csaba valamint Lakatos Márk személyében már most látszanak a jövő nagy reménységei. Összességében elmondható, hogy jó és fair play volt a küzdelem, amit játékvezetőként Zsolti bá magabiztosan írányított.
Tavaszi_kispalyas_RM
Közösségünk másik hagyományos mérkőzése a kolléguimi nagypályás labdarúgó mérkőzés – ahogy várható volt – a Villa épület nagyarányú győzelmével ért véget (0:12) és büszke vagyok a ,, kicsikre ” amiért sportemberhez méltóan higgadtam viselték a vereséget. Marci bácsinak pedig ismét köszönjük a játékvezetést, amelyet ezúttal sem érhetett kritika.
Tavaszi_nagypalyas_1