Ferenc pápa filmen

A Pax Televízió meghívására iskolánk képviselői is részt vehettek a Ferenc pápa életét bemutató film zártkörű premier előtti vetítésén. A hétfői mozizáson végigkövethettük, hogy egy fiatal újságírónő szemével hogyan lesz Jorge Mario Bergoglio-ból Ferenc pápa. Követtük az életutat Buenos Aires-től a Vatikánig, a nyomornegyedektől az érseki palotán át a Sixtus-kápolnában tartott konklávékig.

Ferenc_Papa_moziplakat

Az Irgalmasság Évében láthattuk, hogyan dönt Jorge atya az orvosi pályáról, mit gondol a nyomornegyed fiataljairól és drogfüggőiről. Láttuk beszélgetni abortuszra készülő fiatal nővel, hitét vesztett, kivándorolt argentinnal is. Mit válaszolhat egy érsek ezekben a helyzetekben? Felelős-e a magyar Jálics Ferenc jezsuita atya és társa elhurcolásában, megkínzásában és mit tett a kiszabadításuk érdekében az akkor még argentin tartományfőnök atya?

Jálics Ferenc SJ

Jálics Ferenc SJ atya, ma egy németországi kolostorban él

A filmből többek között ezekre a kérdésekre is választ kap a néző, és szerencsére sokat már nem kell várni: holnaptól  meg lehet tekinteni, többek között a Cirko Gejzír moziban.

A zártkörű vetítést köszönjük a Pax Televíziónak és a Cirko Filmnek!