Drámai döntő és új bajnok

Ismét négy csapattal vágott neki kollégiumunk labdarúgást kedvelő ifjúsága a 2015. őszi kollégiumi kispályás labdarúgóbajnokságának. A két nagy esélyes csapat, a 10. és a 12.-esek alakulata a kiírás szerint a legutolsó meccsen találkozott egymással, és így ez lett a mindent eldöntő és egyben legizgalmasabb mérkőzés.

Addig is az első mérkőzésen a 10. csapata könnyedén legyőzte, a még alakuló és még nem összeszokott 9. évfolyamot, akiken azonban már most látszik, hogy több ügyes játékosuk van. Kifejezetten jól játszott pl. Farkas Erik, Mautner Marcell, és Oláh Gergő. A következő mérkőzésen a bajnoki címvédő ,, fogadta ’’ a nagyon szimpatikus és sportszerű, 11.-es csapatot, és papírforma győzelmet aratott. A harmadik mérkőzésen a 10-esek is legyőzték a 11. csapatát, ugyanezt tette a 12. a 9. évfolyammal így a két ,, favorit ’’ azonos pontszámmal, és majdnem azonos gólkülönbséggel várta a döntőt. A ,, bronzmeccset ’’ kisebb meglepetésre a 9. évfolyam csapata nyerte négy rúgott góljukon az egyre jobban összejátszó Farkas-Oláh csatárduó osztozott. Ezt követte a döntő amely előtt mindkét csapat nagy ,, veszteségeket ’’ szenvedett. A 10. csapata Rácz Benjámint állandó kapusát volt kénytelen nélkülözni, míg a 12.-esek nem számíthattak a kapuban Kocsisán Kevinre.

kispálya_bajnok_10

Mindkét csapat azonos pontszámmal, 6 ponttal érkezett, azonban a végzősöknek két góllal jobb volt a gólkülönbségük, így döntetlen esetén már ismét bajnoki címnek örülhettek. Az első félidőben nem esett gól, sokkal inkább nagy taktikai csata, nagy küzdelem, és némi feszültség volt tapasztalható. A második félidőre a remek védő munkát végző Vajna Donátot, a kreatív játékban, és ,, építkekzésben” jeleskedő Dudás András váltotta, és talán ez volt a döntő, a döntőben. Dudás beállásával feljavult, és kreatívabbá vált a támadójáték, és sorra szerezte a gólokat a 10. csapata. A végzősöknél pedig elfáradt Horvát Dávid a csapat vezéregyénisége, és csapattársainak sem sikerült betalálni. A mérkőzés vége előtt pár perccel 5:4-re vezetett a 10.évfolyam csapata és pillanatnyilag bajnoknak érezhette magát, azonban ha egy gólt sikerült volna rúgnia az ellenfélnek akkor ismét sikerül a címvédés. Azonben ez nem sikerült, és látványosan, nagyot küzdeve, és okosan, szervezetten focizva teljesen megérdemelten elnyerte első bajnoki címét a 10. évfolyam. A végeredmény tehát 5:4 a 10.-nek a döntőben mind az öt gólt Huzián Renátó szerezte. A bajnokok: Zachár Bence/Rácz Beni (kapusok), Pintér Kornél, Nagy Nándi, Vajna Donát, Varga Tamás ( védők ) Tuboly János, Kocsisán Richárd, Dudás András, Huzián Renátó ( támadók). A versenynek két gólkirálya is lett: Huzián Renátó, és Horvát Dávid, mindketten 17 gólt szereztek. A mérkőzéseket Szabó Zsolt és Kovács Bálint tanárok nagy szakértelemmel, és higgadtan, a feszültségeket is jól kezelve vezették.

 

Kovács Bálint