A Mentor Csoport szinte a kezdetektől az iskola része. 2008 környékén nagy átalakuláson esett át: ekkortól intézményes formában, komoly szakmai támogatással működik.

 

A csoport tagjai a 2017-2018-as tanévben: Besze Erika, Kalecz Balázs, Keller Kriszta, Kovács Bálint, Radnainé Ilyés Éva, Répássy Márton, Szabó Zsolt, Tatai János, Tóth Péter, Turmezei Mónika

 

A mentori munka igen összetett, de mindenek előtt személyes kísérést jelent azoknak, akik valamilyen személyes, vagy tanulmányi ok miatt az iskolából való kikerülés veszélyébe kerülnek. Szomorú tapasztalatunk, hogy sok diáknak ez a kapcsolat az első, valóban őszinte kötődés az életében. Sokaknak csonka, vagy kiemelkedően diszfunkcionális a családja, sokan küzdenek életvezetési, viselkedésbeli problémákkal. A mentorok hetente egyszer személyes időt szánnak a mentoráltra, a mentori munkát pedig kiegészíti a heti csoportmegbeszélés, a havi esetmegbeszélő szupervízió, valamint a félévente megtartott szervezetfejlesztés is. Ezeket Drinóczky Viktória tartja.

 

Ezen kívül fontos, hogy a Mentor Csoport szoros együttműködésben dolgozik a vezető mentor a fejlesztés vezetőjével, az iskolapszichológussal és az ifjúságvédelmi felelőssel.

2014 decemberében Pro Voluntarius-díjat kaptunk Balog Zoltántól a csoport munkájának elismeréseként.

DSCN3296