Szalagavató: bárhova is kerülj, hozzátartozol a piarista közösséghez

Január 13-án tartottuk az idei szalagavatót, amin hatvanhét végzős diák kapta meg az iskola címerével díszített kék jelvényt. Idén sem maradtak el az osztályok búcsúvideói a zsúfolásig telt József Attila Művelődési Házban.

10

Dekiszkyné Fejér Rita igazgatónő beszédében hangsúlyozta: “Kedves Fiúk! Rátok tűztünk egy szalagot, amivel képletesen is megjelöltünk Titeket: ennek a szalagnak rangja van, egyértelműen mutatja, hogy már letettetek valamit az asztalra, eltöltöttetek sikeres éveket ebben az iskolában, és most rákanyarodtok a célegyenesre. A szalag egy jelkép: kék színe a végtelen eget, a lehetőségeket, a fiatalságot jelzi, de célszerű kiválasztani támpontokat, mert a határtalan égen el lehet tévedni. Nekünk, piaristáknak a kék Szűz Mária, égi Édesanyánk színe is. A szalagotokon ott van az iskola logója is: ami azt jelenti, hogy bárhova is kerülj, hozzátartozol a piarista közösséghez.”

A 2016-2017-es tanévben iskolánkban végez majd tanulmányaival az érettségiző 12F (osztályfőnök: Besze Erika)

Szalagavato_12F

Reméljük, remek asztalosok válnak majd a 11A tanulóiból (osztályfőnök: Szilágyi Gyöngyi)

Szalagavato_11A

Kalecz Balázs fiai, a 11.B kőműves, kőfaragó és ács szakmai vizsgát tesznek:

Szalagavato_11B

Végül, de nem utolsó sorban Tóth Péter szerkezet-, karosszérialakatos és szerszámkészítő szak-embereket bocsájt útjukra:

Szalagavato_11C

 

Igazgatónő teljes beszéde elolvasható itt, a szalagavató további fotói Csató Attila (11.F) és Hegedűs István Péter jóvoltából megtekinthetők az iskola hivatalos Facebook-oldalán.