Neked is van még hely!  🙂 Azaz, ha nem jutottál be első körben, de szeretnél nálunk szakmát tanulni, várunk a pótfelvételire! Pótfelvételi augusztus 25-én, 11:00-kor!

Oktatott szakmáink: asztalos; ács; épület- és szerkezetlakatos; karosszérialakatos; kőműves; kőfaragó, műköves és épületszobrász és szerszámkészítő. Érettségizetteket különösen várunk szerszámkészítő szakmánkra! Ha nyolcadikos vagy, és érettségit is szeretnél, gyere a faipari technikus képzésünkre!

Bővebb információ, jelentkezés: 27/345-167, god@god.piarista.hu, www.facebook.com/GodiPiarista

 

KIK VAGYUNK?

térkép Iskolánkat 1991-ben, Dr. Jelenits István akkori piarista tartományfőnök kezdeményezésére alapította meg a Piarista Rend Magyar Tartománya két szakma tanítására: az Alsógödön található intézményben kezdetben ács és kőműves képzés folyt.  Az iskolának és a tanműhelyeknek otthont adó Duna-parti épületegyüttes természetközeli, barátságos környezetben, Budapesttől 25 km-re vonattal és busszal egyaránt kiválóan megközelíthető helyen található a Jávorka Sándor u. 18. szám alatt.

ISKOLÁNK PROFILJA

Magyarország egyetlen nem-koedukált szakmai oktatást nyújtó intézménye vagyunk, ahol kollégiumunkban a messzebbről érkezőket is el tudjuk szállásolni.

szakmákDinamikusan fejlődő iparágakban, a hiányszakmákban ösztöndíjat is adó, részben hiányszakmának minősülő hét szakmát tanítunk szakközépiskolában: asztalos; ács; épület- és szerkezetlakatos; karosszérialakatos; kőműves; kőfaragó, műköves és épületszobrász és szerszámkészítő. Minden tanuló kap fizetést is, mivel a szakmai gyakorlatára szerződést kötünk vele. A képzés 3 éves, OKJ-s végzettséget ad. Ezután választható a két év alatt megszerezhető szakmai érettségi képzés, nappali tagozaton.

Szakgimnáziumunkban a 4 éves képzési idő után faipari és építőipari területen lehet szakmai tárgyakkal bővített érettségit tenni. Korszerű szakmai elméleti képzésünket az ország egyik legjobban felszerelt tanműhelyében való szakmai gyakorlat egészíti ki, a Piarista Oktató és Szolgáltató Kft.-ben. A szakképzési elismerésben részesült cég az iskolával közös helyen működik, ami élővé teszi a két intézmény közötti kapcsolatot, ez a kiemelkedő szakmai képzésünk egyik alapja.

noklapjaAzt szeretnénk, ha hozzánk járó diákok szak-emberekké válnának: családjukat eltartani tudó, felelősen gondolkodó, közösségi értékeket is ismerő, szakmájukat szerető, megbecsült felnőttekké. Olyan szakmákat kínálunk az ide járóknak, amik nem egy gépsor mellé rendelik őket, hanem személyes felelősségen alapuló egyéni alkotások születését teszik lehetővé. Bár iskolánk egyházi fenntartású intézmény, nemcsak a vallásukat gyakorlókat várjuk!

DÍJAK, SZAKMAI ELISMERÉSEK

Szakmai munkánk elismeréseként 2015 őszén a legsikeresebb egyházi fenntartású szakiskolává választottak minket.

Diákjaink a 2015-2016-os tanévben három szakmában értek el kiemelkedő eredményeket a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen. Bojtos Tamás szerszámkészítő középdöntős volt, Burger Domonkos asztalos országos 3., Farkas Máté Márton épület- és szerkezetlakatos országos 1. helyezett lett.

 

Pótfelvételi: június 27-én, előjelentkezés június 24-ig!

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ, JELENTKEZÉS itt

AZ ISKOLA ÉPÜLETE

Az iskola magvát egy olyan villa alkotja, amelyben valaha a Nobel-díjas Wigner Jenő töltötte gyerekkorát. A második világháború után az MHSZ tulajdonába került a telek, ahol oktatóközpontot alakított ki. Ezen épületegyüttest egészítette ki a piarista rend elsősorban a német állam és a német püspöki kar támogatásával. 2008-ban a gödi piarista szakképző iskola megvette az ingatlant az önkormányzattól, ahol intézményét a mai napig működteti.

Villa_épület