A tábor tematikája alapvetően három területet ölel fel: abban négyféle fő aktivitás csoportot valósít meg.

  1. Önismereti és pályaorientációs foglalkozások

Tapasztalt mentálhigiénés szakembereink csoportvezetésével tudnak a résztvevők olyan csoportfoglalkozásokon részt venni, amelyek egyrészt fejlesztik a kommunikációs és együttműködési készségeiket, továbbá fejlesztik az egészséges énképük építését. Az orientációs évfolyam kapcsán alkalmazott játékok, csoportos beszélgetésen mentén támogatást kapnak a fiatalok saját érdeklődési körük, erősségeik felmérésében. Ezáltal is elősegítve, hogy tudatosabban gondolkodjanak saját lehetőségeik, későbbi iskolaválasztásuk kapcsán.

  1. Sportfoglalkozások

A program során nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a résztvevőknek – életkori sajátosságaival összhangban – minden nap biztosítsuk a lehetőség szerint szabad levegőn történő sportfoglalkozásokat. Testnevelő tanárok vezetésével, szervezett keretek között lesz lehetőségük a résztvevőknek csapat és egyéni sportolásra. Az intézmény környezeti adottságainak köszönhetően kisebb kenu- és kerékpár túra is a kínálatunk részét képezi. Ez is hozzájárul a táborban résztvevők egymáshoz való kapcsolódásának elősegítéséhez. 

  1. Szakmai műhelyfoglalkozások

Szeretnénk, ha a program során hangsúlyosan, aktivitáshoz kapcsolódó konkrét helyszínként megjelennének saját, jól felszerelt műhelyeink. A tábor résztvevői kipróbálhatják manuális készségeiket az iskola valamennyi – ács, asztalos, szerkezetlakatos, illetve karosszéria lakatos műhelyében, így valós környezetben ismerkedhetnek, barátkozhatnak az egyes szakmákkal, mesterségekkel. Kiváló mestereink irányításával lehetőségük nyílik kisebb, konkrét tárgyak elkészítésére, így az alkotás örömének megélésére is. Ennek az aktivitásnak célja, egyrészt egy „szakma ízelítő”, azaz, hogy képet kapjanak az iskolában elérhető szakmákról, az azokban használt eszközökről, gépekről, eljárásokról, így a képzésekről, ezáltal személyes élményeket szerezve motiválni őket a szakképzés, közelebb pedig iskolánk választására továbbtanulási útként. Másrészt fontosnak gondoljuk, hogy a program során valami konkrét termék, alkotás szülessen, amit kezébe foghat, magával vihet és otthon megmutathat a résztvevő. 

+1 Kirándulás

A tábori program részét képezi egy, a környék turisztikailag jelentős helyszínén tett kirándulás is. 

Kiket várunk?

Általános iskola 6. vagy 7. osztályos diákokat. 

Mennyibe kerül a program?

A tábor díja: 10.000 forint (Magában foglalja a programokon való részvétel, illetve a napi egyszeri meleg étkezés díját. Befizetési határidő: június 10.)

Számlaszám: 11742104-20044088 (OTP Bank) Megjegyzés: Tábor+gyermek neve

Hogyan lehet jelentkezni?

Jelentkezés a szülő/gondviselő god@god.piarista.hu e-mail címre írott levelével lehetséges. 

(A jelentkezéssel hozzájárul megadott adatai kezeléséhez. Adatvédelmi tájékoztatót itt olvashatja.)

Fontos!

A jelentkezések elbírálása azok beérkezési sorrendjében történik! Az első 15 jelentkező részvételét tudjuk biztosítani! 

A részvétel feltétele:

Kitöltött, aláírt hozzájáruló nyilatkozat az adatkezeléshez

Egészségügyi nyilatkozat

Program díjának befizetése megadott határidőig (2022. június 10.)