Nyílt nap a Göd 2.0 jegyében

Ebben a tanévben már második alkalommal rendeztünk nyílt napot, amin az érdeklődő diákokat és szüleiket nem pusztán az iskola és a műhelyek bejárására, hanem az egész Gödi Jelenléttel való aktív találkozóra hívtuk meg.

A résztvevők között többen már novemberben is itt voltak nálunk és most visszatértek, hogy újabb információt szerezzenek be a tervezett átalakításról, az új tanévről és a felvételi módjáról. Valaczka János Pál főigazgató Lázár Lászlóval, a piarista rend oktatási igazgatójával vezette le a napot, de természetesen csatlakoztak hozzájuk mesterek, tanárok, vezetők az iskolából és a gyakorlati oktatásért felelős cégből is.

A délelőtt nagyobb részében egy 5 állomásos feladatot oldottak meg a diákok, annak jegyében, hogy a következő tanévben orientációs éven vesznek részt, ahol a szakma helyett a szakmacsoportok és a képességek-, készségek fejlesztése kerül előtérbe. A feladatok között akadt térlátást, memóriát, tapintást, ügyességet felmérő is. A visszajelzések alapján sokat jelentett ez a tanáraink által kitalált verseny.

Ugyan nem hirdettünk győztest, de ajándékot mindenki kapott. Az öt állomáson kaptak egy-egy alkatrészt a diákok, amit végül egy kereplővé tudtak összeszerelni.

A diákokat kísérő szülőkkel pedig a feladatok ideje alatt kollégáink beszélgettek.

Mi jól éreztük magunkat, várjuk a folytatást egy rendhagyó felvételi formájában, március 9-10-én!