Nyílt levél a végzős diákjaink szüleihez

Tisztelt Szülők!

Nem így képzeltük az utolsó heteket, s nem így készültünk rá.

Sem Mi, sem a Fiúk, sem Önök!

Ilyenkor már egyre inkább a ballagás, a szakmai vizsga és/vagy az érettségi szokott a gondolkodásunk középpontjában állni. Most ezt kiszorította egy nem várt esemény, de ez nem jelenti azt, hogy az előbbiek ne lennének ugyanolyan fontosak, mint korábban.

Mi, az iskola vezetői, tanárai kiemelten fontosnak tartjuk, hogy elköszönjünk, illetve megadjuk a lehetőséget az elköszönésre.

Hogy pontosan miként? Még nem tudjuk.

De azt tudjuk, hogy a Ballagás eredeti napján is, s ha akkor személyesen erre nincs lehetőség, akkor egy későbbi alkalmat keresve személyesen is!

Értem, megértem azt is, hogy foglalkoztatja Önöket a záróvizsgák mikéntje. Ezzel mi pedagógusok is így vagyunk, s várjuk az ezzel kapcsolatos információkat, kormányzati döntéseket.

Mint tanárember és vezető ennek a feszültségét úgy próbálom kezelni a kollégák, s a diákjaink felé, hogy azt kérem, úgy készüljenek, s úgy készítsék a diákokat, hogy az eredetileg kiírt időben és módon lesznek a vizsgák.

Tisztelt Szülők!

Kérem az együttműködésüket abban, hogy Önök is ezt képviselve tartsák a lelket a fiúkban! Azt gondolom, ha így készülünk ebben a nehéz helyzetben, akkor ezen a területen csak jól jöhetünk ki belőle, függetlenül attól mikor és milyen módon lesz.

Értem, megértem, hogy örülnének több konkrét információnak.

Jelen pillanatban azonban nekünk sincs több.

Azt tudom ígérni, hogy amint konkrét információink lesznek, megteremtjük azt a fórumot, fórumokat, ahol erről a kérdésről beszélni tudunk.

Tisztelettel és jó egészséget kívánva!

Galsa László

igazgató