Nagypályán a kollégiumi focisták

Tizenegyedik alkalommal csaptak össze kollégiumunk diákjai – mint nagypályás labdarúgók – a Gödi SE sporttelepén. Esélyesebbnek talán kicsivel a Bépület csapatát tekinthettük, de erről valószínűleg senki nem szólt a Horvát Dávid által vezérelt Villásoknak, ugyanis nagyon bátran, és okosan focizva meglepték a 9-10. évfolyamot.

 

Kiegyenlített volt a játék egészen az első félidő közepéig, amikor Horvát Dávid forintos labdával ugratta ki – az ezúttal csatárként pályára lépő – Zsolti bá-t, aki simán lefutotta a nála kb. 20 évvel fiatlabb Kocsisán Ricsi és Papp Levente védő párost, majd magabiztosan helyezett a hálóba, Rácz Beni kapusunk ezúttal tehetetlen volt. Többeket nagyon meglepett a gól, pedig még nem volt vége a nagyok sziporkázásának. Nem sokkal utána ugyanis Pánkiss Álmos lőtt kapura, a lövés megpattant egy 9-es védőn, így a labda pont Görög Péter elé került akinek csak be kellett passzolni a játékszert a hálóba.

 

Döbbent csend az egyik, kitörő lelkesedés a másik oldalon. Még harminc perc sem telt el, és máris 2:0-ra vezetett a Villa. Azonban a B épület összekapta magát: Pintér Kornél feljebb lépett támadónak, és Galamb Dániel hátrébb került védőnek, és ez az átszervezés – még az első félidőben – meghozta gyümölcsét, hiszen így több labda jutott el csatárainkhoz. Az egyik ilyen akció végén Huzián Renátó élt is a lehetőséggel, és okosan ismerte fel, hogy az ellenfél kapusa kijött a kapujából, Renátó így viszonylag távolról beemelte a kapuba a labdát, 2:1-re módosítva az eredményt.

 

A szünetben lázasan tanakodtak a B épület sportolói – Bálint bá vezetésével – hogy mit kellene tenni, minimum az egyenlítésért. A második félidőben kicsit többet vállalkozott a B épület csapata, Nagy Nándi sokkal többet kapcsolódott be a támadásokba, és Bálint bá is gyakrabban lépett fel az ellenfél tizenhatosáig. Egy ilyen támadás eredményeként Bálint bá Galamb Dani fejére akarta varázsolni a labdát, de gól lett belőle, mivel Dani nem érte el az ívelést. Így már 2:2-t mutatott a ,,kijelző” és fellélegzett a 9. és 10. évfolyam, hogy legalább az ,, x ” megvan. Kicsit talán már mindkét csapat elkönyvelte a döntetlent, amikor – kb. 2 perccel a vége előtt – Nagy Nándi az ellenfél tizenhatosán belül – a legendás Emilio Butrageno-t idézve – lecsapott egy rövid passzra és magabiztosan rúgta a labdát a hosszú felsőbe. Nándi nagyon fontos és győztes gólt rúgott, másrészt ismét bizonyította, hogy Ő az egyik legjobb focista a kollégiumban. A B épület büszke lehet a küzdőszellemére, és a mentális erejére, hiszen 0:2-ről fordítottak, és nyertek 3:2-re. Szerencsére nagyon sportszerű mérkőzés volt, sokkal jobb hangulatú is, mint az őszi meccs. Répássy tanár úr pedig most is profi módon vezette a mérkőzést nagy köszönet Neki is, és partjelzőinek: Székely Misinek, és Bajzik Áronnak.

A mérkőzést követte a hagyományos büntető-rúgó bajnokság amelyet kollégiumunk egyetlen igazolt kapusának Rácz Benjáminnak a Sződ SE sportolójának rúghattunk. Nagy meglepetésre, ezúttal az első három helyezett között egy tanár sem volt. Azért volt ez meglepő mert Zsolti bá, és Bálint bá évek óta mindig dobogón végzett. Most csütörtökön azonban a sokadik kör után a győztes Huzián Renátó, a második Oláh Gergő, a harmadik pedig Turányi Zsolt lett.

Összességében elmondható, hogy nagyon szép időben kellemes, és élvezetes sportdélutánt tölthettek el a kollégisták, és tanáraik is. Nagy köszenet a szervezőknek, résztvevőknek, és külön köszönet Répássy tanár úrnak a játékvezetésért.

 

Szöveg: Kovács Bálint, fotó: Horváth Richárd