Közérdekű tájékoztatás

Kedves Szülők, Kedves Tanulók! 

Kérem, hogy olvassák el az alábbi, a koronavírushoz kapcsolódó tájékoztatást!

A különféle hírfelületeken sok szó esik a koronavírusról. A WHO, azaz az Egészségügyi Világszervezet tájékoztatása szerint egyértelmű, hogy az eredetileg a távol-keleti térségben felbukkant kórokozó által okozott megbetegedések mára Európa több pontján, így például Olaszországban vagy Ausztriában is megjelentek.  

A többek között tüdőgyulladással járó betegség főleg a legyengült immunrendszerű vagy krónikus betegségben szenvedő emberekre veszélyes. A vírus emberről emberre terjed. Mint minden kórokozó terjedése, így a koronavírus fertőzés megelőzésében is nagyon fontos az alapvető higiéniai szabályok betartása. 

Így a gyakori és alapos, lehetőleg kézfertőtlenítő szerrel történő kézmosás, illetve a fertőtlenítőszeres takarítás.

Ezen túl a következő módokon mérsékelhetjük a megfertőződés veszélyét:

 

  • kerüljük a kézfogást, ölelést, puszit üdvözléskor
  • elektronikai eszközeinket is tisztítsuk minél gyakrabban
  • tartsuk be az illetékes hatóságok ajánlásait, utasításait

Kérjük, hogy ha az intézményből akár csoportosan, akár egyénileg/családosan bármely tanuló az elmúlt időszakban a koronavírussal fertőzött területen járt vagy közvetlen kapcsolatba került onnan érkezett személlyel, akkor ezt a szülő haladéktalanul jelezze az iskolának!

Tünetek jelentkezése esetén telefonon vegyék fel a kapcsolatot a háziorvossal!

További információ és tanács a koronavírussal kapcsolatban a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján, azaz a www.nnk.gov.hu, illetve az alábbi, ingyenesen hívható zöld számon is elérhető: 06-80-277-455 vagy 06-80-277-456.

Köszönettel:

Galsa László

igazgató