Kortárssegítő kalandtábor Törökmezőn

Szombat reggel nagy izgalommal, kíváncsisággal érkezett meg a csapat Nagymaros-Visegrád állomásra. Első feladatként azt kapták a fiúk, hogy egy térkép és iránytű segítségével, együtt maradva, együttműködve jussanak el Törökmezőre. Marci bá csendes szemlélőként kísérte a csapatot, vészhelyzetben lehetett kérdezni tőle. A két térképnek köszönhetően hamar kettészakadt a csapat. Azért mindkét „had” célba ért, egyórás különbséggel.

Délután lábtengó versenyben és kötélhúzásban mérhették össze erejüket, ügyességüket. Az esti focimérkőzés után éjszakai túrára vállalkozott a csapat. Kettesével, páronként egy telefonnal indultak el a 20 perces útra, ami a sötétben másfél órát vett igénybe. Marci bá és Kriszta né sűrű imádsággal kísérte lépteiket. Nagy volt az öröm, mikor visszatértek a vitézek!

Másnap délelőtt vendégek érkeztek az MRE KIMM-től, akik beszélgetéseket vezettek konfliktusról, kommunikációról.

Délután következett az igazi kihívás. Bátorságra, ügyességre, önmagunk legyőzésére is szükség volt ahhoz, hogy felmásszunk a fák koronája közé a magasba és akadályról akadályra teljesítsük a pályát. Kisebb-nagyobb nehézségek leküzdésével, a bátorításoknak köszönhetően mindenkinek sikerült.

Az este iskoláról, osztályokról szóló beszélgetéssel telt. Másnap délelőtt takarítás, összekészülődés után hazafelé is tettünk egy túrát, miközben a tábor eseményeit, kalandjait osztottuk meg egymással.

A tábor a KAB-ME-16-C-25606 sz. pályázat keretein belül valósult meg. Köszönjük az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Támogatási Főosztálya támogatását!

Szöveg: Keller Kriszta

Fotók: Répássy Márton