Hetedhét határon is túl – majdnem

A mindig sportos kollégium ezúttal is szervezett egy téli túrát. Jártak itt is, ott is, remekül szórakoztak és idén sok hó is volt… Íme egy rövid összefoglalása a történteknek, Kovács Bálint nevelőtanár jóvoltából.
teli_tura2017_2
Kollégiumunk közösségét ezúttal tíz diák, három tanár továbbá – péntek estétől -Sápi Géza gondnok úr képviselte a már hetedik alkalommal megrendezett Téli túrán. A szokásosnál tehát kisebb létszámmal vágtunk neki a nagy kalandnak, de éppen emiatt sokkal több, és másfajta élményben lehetett részünk. Azt értem ez alatt, hogy hét diák, és a két tanár: Péter bá, és Bálint bá pont befért iskolánk mikrobuszába, míg az otthon maradtak: Zsolti bá, valamint Rózsahegyi Dávid, és Farkas Zoltán el tudták nekünk készíteni a finom paprikás krumplit.
teli_tura2017_4
A túrázó brigád először a nógrádi várat tekintette meg, ahol Báint bá tartott rövid történeti ismertetőt, majd közös fotók készítése (és némi csúszkálás) után már indultunk is, hogy körbejárjuk a diósjenői tavat. Sofőrünknek, Péter bá-nak ezen a tavon van horgász stége ahonnan szép panoráma nyílt az egész tóra. Ezt követően mindenki elfogyasztotta a tízórait, amit hozott magával, majd indultunk, hogy nekivágjunk a drégelypalánki várhegy megmászásának. Nem kevés szenvedés után (a Börzsönyben még mindig nagyon jegesek az erdei utak) végül teljesítettük a küldetésünket (még ha némelyeknek ki is szakadt a nadrágja) és ismét meghallgathatták a diákok Bálint bá idegenvezetését a vár történetéről, valamint Szondi György hőstetteiről.
teli_tura2017_3
Ezt követően pedig – bár e sorok szerzője nem hitt a dologban – Péter bá rátermett irányításával sikerült tüzet rakni, nyársakat faragni, valamint szalonnát, hagymát, kolbászt sütni a havas, nedves és hideg hegytetőn. Mintegy negyven perccel később kellemesen jóllakva, de kissé átfagyva csúszkáltunk le a hegyről. Többen olyannyira elfáradtak, hogy a meleg kisbuszban azonnal elaludtak, így – az alvókat nem zargatva – csak pár ember nézte meg Szobnál, az Ipoly torkolatot. Hazatérve, kellemesen elfáradva a forró zuhany, és egy finom vacsora után jöhetett a hagyományos Karaoke-party, amelyben ezúttal is Zsolti bá, és Jónás Gyuri bizonyult a legjobbnak míg pl.Bálint bá Neoton, és Nina Hagen dalaival “sokkolta” a hallgatóságot.
teli_tura2017_1
Nagy István és barátja Pánkis Álmos több duettet adott elő, szintén nagy sikerrel. A lényeg: a jókedv és a jó hangulat ezúttal is megvolt. Az előző este társasjátékozással telt, szintén nagyon jó hangulatban. A Tabu nevű játék – többek között azért is – nagyon jó mert a résztvevőknek meg kell erőltetniük az agyukat, és felszínre hozza (a játék) az emberi kreativitást, fogalmazási készséget, intelligenciát. Véleményem szerint – a tanárokat leszámítva – Nagy István diákunk volt kimagasló, és egyben nagyon szellemes ebben a játéban.
teli_tura2017_5

Összességében elmondhatjuk tehát, hogy egy nagyon hangulatos, és nagyon jól sikerült Téli túrán vagyunk túl, hála elsősorban a szervezőknek: Szabó Zsolt kollégiumvezetőnek, Pálinkás Péternek aki magabiztosan vezette a mikrobuszt, és a túrát is, és végül de nem utolsósorban hála a sokat segítő diákoknak is: Székely Mihálynak és Rózsahegyi Dávidnak.

További fotók az iskola Facebook-oldalán!
Szöveg: Kovács Bálint
Fotók: Pálinkás Péter