Hengerelt a “B-épület”

Idén már 10. alkalommal rendeztük meg a kollégiumi nagypályás labdarúgó mérkőzést, amelyet hagyományosan a két épület: a Villa és a ,, B’’ épület vív meg egymással  a Gödi SE pályáján. A tanárok is beszálltak: Répássy Márton tanár úr volt a játékvezető, a Villa csapatában a kollégium vezetője, Zsolti bá volt a kapus, míg a ,, B ’’ épület csapatában a 10.-esek nevelőtanára, Bálint bá volt az egyik hátvéd.

Sok támadással, és nagy mezőnyfölénnyel kezdett a B épület, azonban ezeket rendre kivédekezték a nagyok. Aztán a félidő felénél már senki és semmi sem segített, a nagy kedvvel és rámenősen futballozó Huzián Renátó egyedül tört kapura, és Zsolti bá mellett elgurította a labdát a hosszú alsóba. A kapott góltól mintha észbe kaptak volna a nagyok, és vezettek pár támadást, Horvát Dávid vezérletével, ám a B épület védelme állta a sarat. Még ugyanebben a félidőben ismét Renátó villant. Szabadrúgást harcolt ki a kaputól kb. húsz méterre, majd nagyon higgadtan eltekerte a sorfal mellett, a hosszú alsóba. Ebben a félidőben egy nagyon szép, és fontos Rácz Beni által bemutatott védésen kívül már nem is történt semmi említésre méltó.

Villa-B-2015_ősz

A második félidő elején agresszív letámadással próbálkozott a Villa csapata, nyilvánvalóan a gyors gólszerzés volt a cél, azonban az B épület rendkívül rutinos és összeszokott Mautner-Pintér-Bálint bá-Nagy Nándi féle védelme, rendre visszaverte a támadásokat, sőt még a labdák megjátszására is futotta, olyannyira, hogy ismét Huzián robogott el a bal szélen és lapos centerezését ezúttal Dudás András váltotta gólra, s így már 3:0 volt az állás. Sajnos egyre paprikásabb lett a hangulat, Répássy tanár úrnak egyre többet kellett fegyelmeznie a kakaskodókat, és sportszerűtlenkedőket. A második félidő derekán aztán megrúgta becsületgólját a Villa. Horvát futott el a jobb szélen és beadását Altdorfer vágta a hálóba, a remekül védő Rácz kiszolgáltatott helyzetben volt, nem tehetett a gólról. Több akciót is vezetett a B csapata, és több góllal is nyerhetett volna, azonban az akciók befejezésébe rendre hiba csúszott. A játékvezető Vajna Donát találatát nem adta meg kezezés okán, azonban így sem úszta meg a Villa négy kapott gól nélkül, ugyanis Bálint bá tanári labdával találta meg az addig is jól játszó Farkas Eriket, aki bődületesen nagy, és távoli gólt rúgott a nagyok kapujába, beállítva ezzel a 4:1-es végeredményt.

Villa-B-2015_ősz_2

Akik még említést érdelmelnek mert jól játszottak: Mautner Marcell nagyon jól és okosan focizott a B épület védelmében, Nagy Nándor nagyon hasznosan és rutinosan játszott, akárcsak Pintér Kornél, a középpályán Huzián Renátó és Dudás András alkotott maradandót, míg Rácz Beni most is nagyon jól és rutinosan védett az egy darab kapott gólról nem ő tehetett. A Villában Horvát Dávid, és Krausz Dávid, valamint Hakkel Matyi játszott jól, és Zsolti bá is rutinosan és jól védett.

Kellemes sportdélutánt töltöttek el tehát kollégistáink, és nagy köszönet illeti Répássy tanár urat a higgadt játékvezetésért, valamint Tatai János és Horváth Richárd tanár urakat a fotózásért.

 

Szöveg: Kovács Bálint

Fotó: Horváth Richárd